Результаты комплексной оценки качества стоматологической помощи детям с патологией свертываемости крови - Гавриленко, М. А.; Гавриленко, Марина Аркадіївна; Gavrilenko, M. A. (My University, 2014)
Наведено результати стоматологічного обстеження 120 дітей із патологією згортання крові, які перебували на обстеженні і лікуванні в КУ «Обласна дитяча клінічна лікарня» м. Запоріжжя. Визначили недостатній рівень надання стоматологічної допомоги дітям цієї категорії. Підтвердили необхідність розробки адаптованих лікувально-профілактичних стоматологічних програм для дітей із патологією згортання крові. The article contains results of dental examination of about 120 children with blood clotting disorders, who are examined and treated in MI «Regional children’s clinical hospital» in Zaporozhye. Insuffi cient level of providing dental care to children of this category has been detected. The need to develop adapted therapeutic-preventive dental programs for children with blood clotting disorders has been confi rmed.
Результати комплексного оцінювання якості стоматологічної допомоги дітям із патологією згортання крові
Results of quality comprehensive evaluation of dental care for children with blood clotting disorders
Keywords: діти з патологією згортання крові; раннє видалення зубів; раннє протезування; вторинна адентія; children with blood clotting disorders; early teeth extraction; early prosthetics; secondary adentia