Особливості м’язової діяльності у дітей, хворих на цукровий діабет, в динаміці захворювання - Пашкова, Олена Єгорівна; Чудова, Наталя Ігорівна (My University, 2019)
Оцінка проведення функціональних проб на статичну витривалість скелетних м’язів показала, що у хворих на ЦД, незалежно від тривалості захворювання, починаючи з першого року захворювання, спостерігалося погіршення здатності максимально утримувати задану позу у всіх групах м’язів. Поряд з виявленими функціональними змінами скелетних м’язів у хворих на ЦД спостерігалися також структурні зміни м’язів за даними проведеного ультразвукового дослідження.
Keywords: м'язова діяльність; цукровий діабет; діти