Нові 5-(2-, 3-,4-фторфенiл)-4-амiно-1,2,4-трiазол-3-тiопохiднi потенцiйнi бiологiчно активнi сполуки - Бігдан, Олексій Антонович; Парченко, Володимир Володимирович (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2018)
Серед багатьох гетероциклiчних сполук похiднi 1,2,4-трiазолу займають гiдне мiсце, створюючи науковцям рiзних галузей сприятливi умови для наукового пошуку. На сьогоднi накопичилась iнформацiя о похiдних 1,2,4-трiазолу, як дуже перспективному класi органiчних речовин [1, 2]. Серед них знайдено сполуки, якi володiють рiзними видами бiологiчної дiї, властивостями фотополiмерiв, пластифiкатори пластмас, антикорозiйнi засобi, регулятори росту рослин, тощо.
Keywords: фторфенiлпохiднi 1,2,4-трiазолу; фiзико-хiмiчнi властивостi; бiологiчна дiя