Попередження розвитку гнiйно-септичних ускладнень при СКХ на пiдставi вивчення предикторiв пошкодження нирок - Бачурін, Георгій Вікторович; Коломоєць, Юлія Сергіївна; Ломака, Станіслав Сергійович (Дніпро : Дніпро-ВАЛ, 2021)
В Україні на СКХ страждають приблизно 7% дорослого населення. Темпи приросту захворюваності складають 0,16-0,22, а частота виникнення 30-40% від усієї урологічної патології, що вказує на несприятливий прогноз щодо подальшого розповсюдження цього захворювання. У більшості хворих на СКХ виявляється хронічний або гострий пієлонефрит і за умов відсутності раннього виявлення та адекватного лікування інфекційно-запального процесу, ускладнення може перейти в гнійно-септичну форму. Мета дослідження. Покращення результатів ранньої діагностики гострих інфекційних захворювань нирок при СКХ з порушенням уродинаміки.