Внесок В. О. Сухомлинського в розвиток методології особистісного навчання студента-медика - Гиря, Олена Максимівна; Ярцева, Марія Олександрівна (My University, 2023)
Видатний український педагог В.О. Сухомлинський визначав такі головні елементи формування особистості: учення, праця, краса, моральність, переконання та находження в колективі. Всі сторони виховання - ідейне, розумове, моральне, фізичне, трудове, естетичне - для Сухомлинського були важливі саме в тій мірі, в якій вони впливають на духовний світ дитини. «Немає в світі нічого складнішого і багатшого за людську особистість, - говорив Сухомлинський,- її всебічний розвиток, моральна досконалість» [1]. Спадщина великого педагога, гуманіста В. О Сухомлинського є зразком формування особистості, її громадянських якостей і життєвої позиції.