Можливості прогнозування розвитку артеріальної гіпертензії у дітей, хворих на ожиріння - Леженко, Геннадій Олександрович; Гладун, Катерина Валеріївна; Леженко, Г. А.; Гладун, Е. В.; Lezhenko, G. O.; Gladun, K. V. (My University, 2016)
В статтi наведена методика математичного прогнозування розвитку артерiальної гiпертензiї у дiтей з ожирiнням, що дозволяє використовувати її для формування груп ризику. У дiтей пiдлiткового вiку, хворих на ожирiння, ризик розвитку артерiальної гiпертензiї зростає вiдповiдно до збiльшення величини прогностичних коефiцiєнтiв. В статье приведена методика математического прогнозирования развития артериальной гипертензии у детей с ожирением, что позволяет использовать ее для формирования групп риска. У детей подросткового возраста, больных ожирением, риск развития артериальной гипертензии возрастает соответственно увеличению величины прогностических коэффициентов. The article shows the method of mathematical prediction of hypertension in children with obesity that allows risk groups formation. In adolescents suffering from obesity, the risk of hypertension increases according to the increasing the value of prognostic factor.
Возможности прогнозирования развития артериальной гипертензии у детей, больных ожирением
Possibilities of hypertention in children with obesity
Keywords: підлітки; ожиріння; прогнозування; артеріальна гіпертензія; подростки; ожирение; прогнозирование; артериальная гипертензия; adolescents; obesity; forecasting; arterial hypertention