Вивчення ембріолетального і фетотоксичного ефектів морфоліній 2-[5-(піридил-4-іл)-1,2,4-тріазол-з-ілтіо] ацетату у постнатальному періоді - Бушуєва, Інна Володимирівна; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Сирцов, Вадим Кирилович (Київ: Укр. військ.-мед. академія, 2014)
Резюме. В медичній і ветеринарній клінічній практиці широко застосовуються препарати,які мають антиоксидантну, імуностимулюючу, протизапальну дії. Відомо, що такими властивостями володіє вітчизняний препарат тіотриазолін. На сучасному етапі на основі триазолу синтезовано ряд нових лікарських засобів, що можуть мати інтерес і бути економічно вигідними і корисними для ветеринарної практики і скласти конкуренцію імпортним препаратам. Для подальшого вивчення таким похідним 1,2,4-триазолу став морфоліній 2-[5-(піридин-4-іл)- 1,2,4-тріазол-З-ілтіо]ацетат. Метою роботи стало проведення експериментальних досліджень ембріолетальної і фетотоксичної дії морфоліній 2-[5-(піридил-4-іл)-1,2,4-тріазол-З-ілтіо]ацетату при пероральному способі застосування у постнатальному періоді.
Keywords: морфоліній 2-[5-(піридин-4-іл)-1,2,4-тріазол-3-ілтіо]ацетат; фетотоксична дія; ембріолетальний ефект; постнатальний період