Динаміка порушень структури та функції серця у хворих на великовогнищевий інфаркт міокарда під впливом лікування еналаприлом та симвастатином - Михайловська, Наталія Сергіївна; Myhajlovs'ka, Natalija Sergii'vna (Запорізький державний медичний університет, 2000)
У хворих на Q-інфаркт міокарда методом доплер-ехокардіографії встановлено, що в гострому періоді виникають порушення систолічної функції лівого шлуночка та формується діастолічна дисфункція лівого та правого шлуночків серця. Раннє включення еналаприлу до комплексного лікування хворих на Q-інфаркт міокарда попереджує процес патологічного ремоделювання серця. При застосуванні симвастатину в комплексній терапії хворих на Q-інфаркт міокарда спостерігається гіполіпідемічний та антиоксидантний ефект, а також відзначається сприятлива дія на показники систолічної функції лівого шлуночка. It has been established that the patients with Q-myocardial infarction in an acute stage of their disease developed the disorders of the systolic function of the left ventricle and diastolic dysfunction of the left and right ventricles. The including of enalapril in the complex treatment of patients with Q-myocardial infarction promotes the improvement of the systolic and diastolic functions of the heart. The using of symvastatin promotes the hypolipidemic and antioxydant action and favourably effects the systolic function of the left ventricle.
The dynamics of structural and functional heart disorders in patients with large focal myocardial infarction under influence of enalapril and symvastatin therapy
Keywords: Q-інфаркт міокарда; гемодинаміка; систолічна; діастолічна дисфункція; ремоделювання; доплер-ехокардіографія; лікування; еналаприл; симвастатин; Q-инфаркт миокарда; гемодинамика; систолическая дисфункция; диастолическая дисфункция; ремоделирование; допплер-эхокардиография; лечение; эналаприл; симвастатин; Q-myocardial infarction; hemodinamics; systolic dysfunction; diastolic dysfunction; doppler-echocardiography; treatment; enalapril; simvastatin