Динаміка змін цитокінового статусу у хворих на гострий гепатит B із супутнім хронічним алкогольним ураженням печінки на фоні різних схем патогенетичного лікування - Фурик, Олена Олександрівна; Фурик, Е. А.; Рябоконь, Олена Вячеславівна; Рябоконь, Е. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Показано, що у хворих на гострий гепатит В із супутнім хронічним алкогольним ураженням печінки дисбаланс цитокінової регуляції є вираженішим. Додаткове включення до базисної терапії цих хворих L-аргініну та тіотріазоліну пришвидшує відновлення параметрів цитокінового балансу, запального процесу в печінці та збільшує частоту сероконверсії з появою anti-HBeAg. Показано, что у больных острым гепатитом В с сопутствующим хроническим алкогольным поражением печени дисбаланс цитокиновой регуляции является более выраженным. Дополнительное включение в базисную терапию этих больных L-аргинина и тиотриазолина ускоряет восстановление параметров цитокинового баланса, воспалительного процесса в печени и увеличивает частоту сероконверсии с появлением anti-HBeAg. It is shown that in patients with acute hepatitis B associated with chronic alcoholic liver disease imbalance in cytokine regulation is more pronounced. Inclusion of L-arginine and thiotriazolin into the basic treatment of these patients speeds up recovery of cytokine balance and inﬂammation parameters in liver and increases the frequency of seroconversion with the appearance of anti-HBeAg.
Keywords: гострий гепатит В; алкогольне ураження печінки; цитокіни; L-аргінін; тіотріазолін; острый гепатит В; алкогольное поражение печени; цитокины; L-аргинин; тиотриазолин; acute hepatitis В; alcoholic liver disease; cytokines; L-arginine; thiotriazolin