Добовий моніторинг артеріального тиску: нові індекси - Жеманюк, Світлана Павлівна (Київ: МЦНД, 2016)
Добовий моніторинг артеріального тиску (ДМАТ) активно впроваджено в практичну діяльність, що регламентується міжнародними протоколами. Останнім часом ведена пошук нових параметрів, які дають додаткову інформацію про стан пацієнта та мають прогностичну валідність стосовно летальних випадків та розвитку серцево-судинних подій, а також такі, що корелюють з вже відомими факторами ризику, що визначаються за допомогою інших інструментальних чи лабораторних методів дослідження.
Keywords: матеріали конференцій; добовий моніторінг артеріального тиску; індекси; артеріальний тиск