Серцева кальцифікація як маркер кістково-мінеральних порушень у пацієнтів, що отримують лікування програмним гемодіалізом - Овська, Олена Геннадіївна; Садомов, Антон Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Смертність гемодіалізних пацієнтів в результаті кардіоваскулярної патології сягає 52 %. Існує тісний зв'язок між кістково-мінеральними порушеннями та серцево-судинними захворюваннями у даних хворих.
Keywords: гемодіаліз; кальцифікація клапанів; кістково-мінеральні порушення; гемодиализ; кальцификация клапанов; костно-минеральные нарушения; hemodialysis; valvular calcification; bone and mineral disoders