Дослідження гіпоглікемічної активності та гострої токсичності похідних (±)-камфорної кислоти з хіназолін-4-оновим фрагментом - Цапко, Є. О.; Гриценко, І. С.; Малоштан, Л. М.; Тимошина, І. О.; Ситнік, К. М.; Яковлева, Л. В.; Шаповал, О. М.; Цапко, Е. А.; Гриценко, И. С.; Малоштан, Л. Н.; Тимошина, И. А.; Сытник, К. М.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Дослідили гостру токсичність і гіпоглікемічну активність похідних камфорної кислоти із фрагментом хіназолін-4-ону. Виявили речовини з рівнем активності, що близький до препарату порівняння глібенкламіду. Встановили деякі закономірності структура – гіпоглікемічна дія. Исследовали острую токсичность и гипогликемическую активность производных камфорной кислоты с фрагментом хиназолин-4-она. Обнаружили вещества с уровнем активности, близким к препарату сравнения глибенкламиду. Установили некоторые закономерности структура – гипогликемическое действие. The acute toxicity and hypoglycemic activity of camphoric acid derivatives containing the residue of quinazolin-4-one were investigated. The activity level of some substances is close to the reference drug namely glibenclamide. Some structure – activity relationships have been determined.
Исследование гипогликемической активности и острой токсичности производных (±)-камфорной кислоты с хиназолин-4-оновым фрагментом
The study of hypoglycemic activity and acute toxicity of (±)-camphoric acid derivatives containing quinazolin-4-ones residue
Keywords: Гіпоглікемічна активність; гостра токсичність; камфорна кислота; хіназолін-4-он; гипогликемическая активность; острая токсичность; камфорная кислота; хиназолин-4-он; hypoglycemic activity; acute toxicity; camphoric acid; quinazolin-4-one