Дослідження впливу нових песаріїв "Клімедекс" на морфологічний стан піхви щурів при експериментальному вагініті - Степанова, К. О.; Должикова, О. В.; Малоштан, Л. М.; Лар'яновська, Ю. Б.; Левачкова, Ю. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Проведено дослідження нових песаріїв «Клімедекс» на моделі експериментального вагініту у щурів-самиць, викликаного введенням срібла нітрату. У якості препаратів порівняння обрано вагінальні таблетки «Мікожинакс» та «Супозиторії з обліпиховою олією». У результаті морфологічного дослідження стану піхв щурів доведено, що песарії «Клімедекс» сприяють швидкому загоєнню ерозивних ушкоджень піхви та зменшують запалення, перевершуючи за цими показниками препарати порівняння. Проведены исследования новых пессариев «Климедекс» на модели экспериментального вагинита у крыс-самок, который вызвали введением серебра нитрата. В качестве препаратов сравнения взяты влагалищные таблетки «Микожинакс» и «Суппозитории с облепиховым маслом». В результате морфологического изучения состояния влагалищ крыс доказано, что пессарии «Климедекс» способствуют быстрому заживлению эрозийных повреждений влагалища и уменьшают воспаление, превосходя по данным показателям препараты сравнения. The study of new pessaries «Klimedeks» was carried out on the model of experimental vaginitis caused by nitrate silver in female rats. Vaginal tablets «Mycogynax» and «Hippopheae oleum suppositories» were chosen as a reference medicines. The study of the morphological structure of rat′s vaginas proved that pessaries «Klimedeks» helped fast healing of erosion damages of vagina and reduced inflammation better than reference medicines such as the vaginal tablets “Mycogynax” and «Hippopheae oleum suppositories».
Keywords: запальні захворювання жіночих статевих органів; песарії; експериментальний вагініт; морфологічне вивчення; воспалительные заболевания женских половых органов; пессарии; экспериментальный вагинит; морфологическое изучение; inflammatory diseases of female genitals; pessaries; experimental vaginitis; morphological study