Пошук фармакологічних активних речовин серед естерів 2-((5-(2,4- та 3,4-диметоксифеніл)-3Н-1,2,4-тріазол-3-іл)тіо)ацетатних кислот - Довбня, Дмитро Віталійович; Каплаушенко, Андрій Григорович (Харків : Вид-во НФаУ, 2020)
На сьогодні створення лікарських препараті з широким спектром фармакологічної активності виробленим вітчизняним виробник, що означає за доступною ціною, залишається актуальним завданням фармації. Дані науково-технічної літератури свідчать, що естери 2-(1,2,4-тріазол-3-ілтіо)етанових кислот проявляють діуретичну, нейролептичну, протизапальну, помірну протимікробну і інші види біологічної активності . Причому на силу дії цих сполук впливають як замісники по ядру 1,2,4-тріазолу, так і будова складної естерної групи. Крім широкого спектру фармакологічної активності естери можуть бути напівпродуктами для синтезу амідів, гідразидів, іліденгідразидів, та біциклічних структур – похідних 1,2,4-тріазолу.