Лікарські рослини-символи України. Дерева - Яковенко, М.; Ярошенко, П.; Волокітіна, В.; Сірик, С. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Мета дослідження – з’ясувати походження назв рослин, словотвірні варіанти, ботанічні, санітарно-гігієнічні особливості деревних рослин-символів України. Дослідити описи рослин в обрядах, звичаях, легендах. Проаналізувати лікарські властивості рослин-символів та дослідити популярність рослинного лікування в сьогоденні.