Особливості цитологічної діагностики тиреоїдної патології на фоні аутоімунного тиреоїдиту - Zymnia, K. O.; Зимня, Катерина Олександрівна (Poltava : Ukrainian Medical Stomatological Academy, 2021)
Актуальність: Тиреоїдит Хашимото є одним з найпоширеніших аутоімунних захворювань, яке характеризується проліферативною активністю та частим поєднанням з вузловою тиреоїдною патологією. Тонкоголкова аспіраційна пункційна біопсія (ТАПБ) на даний час є доступним та поширеним методом оцінки структури вузлових уражень щитоподібної залози. Аутоімунний тиреоїдит характеризується лімфоїдною інфільтрацією, наявністю атипії та фолікулярних клітин різного ступеня зрілості. Дані зміни ускладнюють оцінку ступеня злоякісності вузла щитоподібної залози.
Peculiarities of cytological diagnostics of thyroid pathology that combinated with autoimmune thyroidits
Keywords: Аутоімунний тиреоїдит; тонкоголкова аспіраційна пункційна біопсія