Порівняльна характеристика якісного складу ефірної олії роду валеріана - Панченко, Світлана Валеріївна (ЗНУ, 2012)
Однією із важливих складових частин валеріани лікарської (Valeriana officinalis L. s. l.) вважається ефірна олія. Склад валеріанової олії надзвичайно складний. Дослідження її компонентного складу є актуальною проблемою у всьому світі [Корнієвська, 2000]. Метою роботи є вивчення складу ефірої олії різних видів роду валеріана.
Keywords: валеріана лікарська; ефірна олія