Сучасні проблеми та оцінка стану озеленення м. Запоріжжя - Іванова, А. О.; Шаравара, Лариса Павлівна (Одеса: ТЕС, 2015)
Актуальність. Атмосфера міст та інших населених пунктів систематично забруднюється різними домішками. У повітря викидається значна кількість диму, попелу, сажі і газів при спалюванні різного роду палива на промислових підприємствах, у житлових і громадських будівлях, у двигунах автомобілів, а також при виробничих процесах хімічної, металургійної, текстильної й інших галузей промисловості. Забруднення атмосферного повітря завдає величезної шкоди: гинуть рослини, знижується врожайність сільськогосподарських культур, знищується цінна сировина, витрачаються кошти на очищення повітря, а також збільшується захворюваність населення [1].
Keywords: тези