Практикум «Основи фармакології» : для студ. ІІІ курсу спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» - Бєленічев, Ігор Федорович; Бухтіярова, Ніна Вікторівна; Павлов, Сергій Васильович; Горбачова, Світлана Василівна; Самура, Ірина Борисівна; Войтенко, Д. С.; Бак, Павло Геннадійович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Практикум складено відпоавдно до навчальної програми вивчення навчальної дисципліни «Основи фармакології» підготовки бакалаврів галузь знань 22 «Охорона здоров’я» для студентів III курсу закладів вищої освіти України, які навчаються за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія», кваліфікації професійної «Фахівець з фізичної терапії і ерготерапії» (бакалаври), відповідно до навчального плану, затвердженого МОЗ України 26.07.2016. Практикум призначений для підготовки студентів до практичних занять з основ фармакології і містить завдання з виписування рецептів на лікарські засоби, заповнення таблиць, розробці алгоритмів, відповідям на проблемні питання. Матеріал практикуму має оптимальний обсяг і охоплює теми розділів загальної рецептури, загальної фармакології, спеціальної фармакології, а також містить ряд додатків, що ознайомлюють студентів з правилами виписування та принципами розрахунку доз лікарських засобів.