Гипертрофическая кардиомиопатия: современные аспекты диагностики и лечения - Сыволап, В. В.; Герасько, М. П.; Колесник, М. Ю.; Франскявичене, Л. В.; Сиволап, Віталій Вікторович; Герасько, Марина Петрівна; Колесник, Михайло Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено сучасні дані про етіологію, патогенез, клініку, діагностику та лікування гіпертрофічної кардіоміопатії. Приведены современные данные об этиологии, патогенезе, клинике, диагностике и лечении гипертрофической кардиомиопатии. The article presents current data on etiology, pathogenesis, clinical picture, diagnosis and treatment of hypertrophic cardiomyopathy.
Keywords: гіпертрофічна кардіоміопатія; діагностика; лікування; гипертрофическая кардиомиопатия; диагностика; лечение; hypertrophic cardiomyopathy; diagnosis and treatment