Прогностична роль гіпергомоцистеїнемії при переношуванні вагітності за результатами ROC-аналізу - Богуславська, Наталія Юріївна; Богуславская, Н. Ю.; Boguslavskaia, N. Y. (My University, 2017)
Резюме. Проведена оцінка клініко-прогностичної ролі гомоцистеїну (ГЦ) у вагітних при пролонгованій вагітності. Для вивчення особливостей перебігу запізнілих пологів і перинатальних наслідків при цьому, проведений аналіз анамнезу та перебігу вагітності 96 вагітних із пролонгованими пологами за 2013-2015 рр., які народили дітей у термін 41-42 тижні. Як контрольна група – обстежили 41 вагітну, які за клініко-демографічними ознаками не відрізнялися від жінок групи порівняння, але з пологами в термін 37-40 тижнів. Таким чином, залежно від терміну гестації, пацієнтки розподілені на дві групи: 1-шу групу склала 41 пацієнтка з пологами в терміні гестації 37-40 тижнів, 2-гу групу – 96 жінок, у яких пологи відбулися в 41-42 тижні вагітності. Резюме. Проведена оценка клинико-прогностической роли гомоцистеина у беременных женщин при пролонгированной беременности. Для достижения выбранной цели был проведен анализ анамнеза и течения 96 беременных с пролонгированными родами за 2013-2015 гг., которые родили детей в срок 41-42 недели. В качестве контрольной группы обследовали 41 беременную, которые по клинико-демографическим признакам не отличались от женщин группы сравнения, но с родами в срок 37-40 недель. Таким образом, в зависимости от срока гестации пациентки были разпределены на две группы: 1-ую группу составила 41 пациентка с родами в сроке гестации 37-40 недель, 2-ую группу – 96 пациенток, у которых роды произошли в 41-42 недели беременности. Abstract. Objective: To evaluate the clinical and prognostic role of homocysteine in pregnant women with prolonged pregnancy. To study the features of delayed delivery and perinatal outcomes in this case, we analysed 96 pregnant women with prolonged delivery during 2013-2015., who gave birth to children in the period of 41-42 weeks. As a control group we examined 41 pregnant women, who, for clinical and demographic characteristics, did not differ from the comparison group, but with delivery in time 37-40 weeks. Thus, depending on the patient's gestational age they were divided into 2 groups: group 1 included 41 patients, delivering with the term of gestation 37-40 weeks, group 2 – 96 patients, delivering after 41- 42 weeks of pregnancy.
Прогностическая роль гипергомоцистеинемии при пролонгированной беременности по результатам ROC-анализа
Prognostic role of hyperhomocysteinemia in prolonged pregnancies according to the ROC-analysis findings
Keywords: переношена вагітність; ROC- аналіз; регресія логарифмічного типу; гомоцистеїн; переношенная беременность; ROC-анализ; регрессия логарифмического типа; гомоцистеин; post-term pregnancy; ROC-analysis; logarithmic regression type; homocystein