Дослідження рістстимулюючої активності 2-гетерил[1,2,4]тріазоло[1,5-C]хіназолінів і продуктів їх нуклеофільної деградації - Білий, Андрій Костянтинович; Koваленко, С. I.; Приходько, Олександр Борисович; Ємець, Тетяна Іванівна; Билый, А. К.; Koваленко, С. И.; Приходько, А. Б.; Емец, Т. И.; Bilyi, A. K.; Kovalenko, S. I.; Prihodko, O. B.; Emets, Т. І. (ЗДМУ, 2013)
Досліджено нуклеофільну деградацію 2-гетерил-[1,2,4]тріазоло[1,5-c] хіназолінів, будову cинтезованих {2-(3-гетерил)-1H-1,2,4-тріазол-5-іл] феніл}амінів однозначно доведено спектральними методами. Досліджено рістстимулюючу активність сполук, а також показано, що найбільшу рістстимулюючу активність серед досліджених сполук проявляють речовини 2.5 та 2.7, які в положенні 2 тріазольного циклу містять бензофурановий та індольний залишки відповідно. Исследована нуклеофильная деградация 2-гетерил-[1,2,4]триазоло[1,5-c]хиназолинов, строение синтезированных {2-(3-гетерил)-1H-1,2,4-триазол-5-ил]фенил}аминов однозначно доказано спектральными методами. Проведено исследование соединений на ростстимулирующую активность и показано, что наибольшую ростстимулирующую активность среди исследованных соединений проявляют вещества 2.5 и 2.7, которые в положении 2 триазольного цикла содержат бензофурановый и индольный отстатки соответственно. Nucleophilic degradation of 2-heteryl-[1,2,4]triazolo[1,5-c]quinazolines was investigated and the structure of {2-(3-heteryl)-1H-1,2,4-triazol-5-yl]phenyl}ami nes was unequivocally proved by spectral methods. Growth stimulating activity of these compounds was investigated and it was found that the most pronounced growth stimulating activity 2.5 and 2.7 compounds showed among studied ones. They contain benzofuran and indole radicals correspondingly in position 2 of triazole ring.
Исследование ростстимулирующей активности 2-гетерил[1,2,4]триазоло[1,5-c]хиназолинов и продуктов их нуклеофильной деградации
Investigation of growth stimulating activity of 2-heteryl-[1,2,4]triazolo [1,5-c]quinazolines and products of its nucleophilic degradation
Keywords: 2-гетерил-[1,2,4]тріазоло[1,5-c]хіназоліни; {2-(3-гетерил)-1H-1,2,4-тріазол-5-іл]феніл}аміни; рістстимулююча активність; 2-гетерил-[1,2,4]триазоло[1,5-c]хиназолины; {2-(3-гетерил)-1H-1,2,4-триазол-5-ил]фенил}амины; ростстимулирующая активность; 2-Heteryl-[1,2,4]triazolo[1,5-c]quinazolines; {2-(3-Heteryl)-1H-1,2,4-triazol-5-yl]phenyl}amine; growth-promoting activity