Залежність вираженості когнітивних порушень від морфологічних змін головного мозку за даними мрт у хворих на дисциркуляторну енцефалопатію ІІ стадії - Ушакова, А. (Тернопіль: Укрмедкнига, 2019)
Актуальність: Дисциркуляторна енцефало-патія (ДЕ) є однією з найбільш поширених форм цереброваскулярної патології. Серед проявів хвороби велике значення мають когнітивні розлади, які значно знижують соціальну адаптацію хворих.В останні роки все більше значення в діагностиці когнітивної дисфункціїнадаєтьсянейровізуалізаційним методам, які об’єктивізують дані. Мета. Визначити залежність когнітивних порушень від морфологічних змін головного мозку за даними МРТ у хворих на ДЕ ІІ стадії.
Keywords: матеріали конференцій