Індивідуалізація респіраторної підтримки у пацієнтів з помірним та високим ризиком розвитку післяопераційних легеневих ускладнень в абдомінальній хірургії - Кузьменко, Тетяна Сергіївна; Kuzmenko, T. S. (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Дисертація присвячена покращенню результатів лікування пацієнтів з помірним та високим ризиком розвитку післяопераційних легеневих ускладнень в абдомінальній хірургії шляхом розробки індивідуалізованого комплексного періопераційного підходу респіраторної підтримки. Післяопераційні легеневі ускладнення (ПЛУ) є одними з найбільш поширених нехірургічних ускладнень після абдомінальних втручань. Розвиток ПЛУ є найбільш важливим незалежним предиктором 30-денної смертності та негативно впливає на віддалені клінічні результати. The thesis is devoted to the improvement of treatment results of patients with moderate and high risk of development of postoperative pulmonary complications in abdominal surgery by developing an individualized comprehensive perioperative approach of respiratory support. Post-operative pulmonary complications (PPCs) are one of the most common non-surgical complications after abdominal operative intervention. The development of PPCs is the most important independent predictor of 30-day mortality and has a negative impact on long-term clinical outcomes.
Individualization of respiratory support in patients with moderate and high risk of developing postoperative pulmonary complications in abdominal surgery
Keywords: респіраторна підтримка; післяопераційні легеневі ускладнення; інтраопераційна протективна вентиляція; індивідуалізація вентиляції; профілактика; respiratory support; postoperative pulmonary complications; intraoperative protective ventilation; individualization of ventilation; prevention