Історія та сучасний етап 55-річного шляху кафедри нервових хвороб Запорізького державного медичного інституту - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Шевченко, Людмила Олександрівна; Дарій, Володимир Іванович; Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна; Ревенько, Алла Василівна; Візір, Ірина Володимирівна; Сікорська, Марина Володимирівна; Кузнєцов, Антон Анатолійович; Гуйтур, Михайло Михайлович; Рибалко, Тетяна Петрівна; Лапонов, Олександр Віталійович (My University, 2021)
Кафедра нервових хвороб із курсом нейрохірургії Запорізького державного медичного інституту була організована 1966 року. Кафедру очолив Павло Генріхович Гафт — відомий вчений, талановитий клініцист, невролог, який успішно керував кафедрою з 1966 до 1994 року. Клінічною базою кафедри нервових хвороб були два неврологічних відділення Міської клінічної лікарні № 6. Курс нейрохірургії був розміщений на базі нейрохірургічного відділення обласної клінічної лікарні (курсом нейрохірургії завідував доктор медичних наук Прийменко Дмитро Прохорович).