Монтелукаст: ефективність і безпека ад’ювантної терапії при алергічних респіраторних захворюваннях і нові можливості - Просвєтов, Юрій Васильович; Барінов, Сергій Станіславович; Шехунова, І. О.; Гусарова, Аліна Юріївна (My University, 2024)
Сьогодні алергічні хвороби входять до числа найпоширеніших хронічних захворювань. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі налічується близько 1 млрд людей, які страждають на хронічні неінфекційні захворювання органів дихання, з яких 300 млн хворих на бронхіальну астму (БА) та 400 млн хворих на алергічний риніт (АР). Очікується, що кількість людей, які страждають на ці хвороби, збільшуватиметься; це пов’язано з широким спектром екологічних ризиків, включаючи куріння тютюну, забруднення довкілля, алергени та подразники довкілля [1].