Вітамінна забезпеченість дітей шкільного віку та можливі шляхи її корекції - Шульга, Анатолій Олександрович; Підкова, Віра Ярославівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Питання харчування дітей завжди знаходяться в полі зору батьків, педіатрів, вчених, оскільки порушення режиму харчування, незбалансованість і недостатність раціонів як за основними харчовими інгредієнтами, так і за вітамінами і мікроелементами, призводять до значних порушень в стані здоров'я підростаючого покоління. Розповсюдженість вітамінної недостатності серед дітей різних вікових груп, незважаючи на вивчення цієї проблеми протягом останніх 15 років, не стала менш актуальною. Зацікавленість, опікування цими питаннями співробітників нашої кафедри та досвід роботи в цьому напрямку сягає понад двадцять років і продовжується в наукових спостереженнях наших учнів. Мета досліджень – вивчення харчування, вітамінної забезпеченості дітей шкільного віку та корекція їх вітамінної недостатності. Під нашим наглядом знаходились школярі віком від 7 до 16 років 2-3 груп здоров'я, які мали спільний раціон та перебували в цілодобовій школі-інтернаті, а також учні загальноосвітніх та елітних шкіл міста Запоріжжя, які мали різні раціони.
Keywords: тези доповідей