Медико-психологические и психопатологические особенности подростков с атопическим дерматитом - Чугунов, В. В.; Данилевская, Н. В.; Чугунов, Вадим Віталійович; Данілевська, Наталя Володимирівна; Chugunov, V. V.; Danilevska, N. V. (Харків : [б. в.], 2015)
Отмечена многофункциональность кожных покровов в контексте психодисциплин и особенности нарушений функций при атопическом дерматите. Выделены дерматитобусловленные варианты отношения подростков, страдающих атопическим дерматитом, к собственным кожным покро- вам. Рассмотрена коморбидная атопическому дерматиту психопатологическая симптоматика, в том числе обсессивно-компульсивного спектра. Установлены уровни личностной и реактивной тревожности у подростков с атопическим дерматитом. Відзначено багатофункціональність шкірних покривів у контексті психодисциплін та особливості порушень функцій при атопічному дерматиті. Виділено дерматитобумовлені варіанти ставлення підлітків, які страждають на атопічний дерматит, до власних шкірних покривів. Розглянуто коморбідну атопічному дерматиту психопатологічну симптоматику, у тому числі обсесивно- компульсивного спектра. Встановлено рівні особистісної та реактивної тривожності у підлітків із атопічним дерматитом. Versatile functions of the skin in the context of the sciences of psychology and psychiatry and the features of their disorders in atopic dermatitis were noted. Dermatitis-dependent variants of the attitude of adolescents with atopic dermatitis to their own skin were distinguished. Comorbid psychopathologic signs, including obsessive-compulsive spectrum, were discussed. The levels of trait and state anxiety in adolescents with atopic dermatitis were determined.
Медико-психологічні та психопатологічні особливості підлітків із атопічним дерматитом
Medicо-psychological and psychopathological features of adolescents with atopic dermatitis
Keywords: атопический дерматит; медико-психологические особенности; психопатология; обсессии; психодиагностика; атопічний дерматит; медико-психологічні особливості; психопатологія; обсесії; психодіагностика; atopic dermatitis; medical and psychological characteristics; psychopathology; obsessions; psychodiagnosis