Методичні засади підручника з української мови для іноземців «Вступний фонетико-комунікативний курс» - Богуславська, Людмила Федорівна; Корбут, Лариса Миколаївна (Київ : ГО «Інститут інноваційної освіти», 2020)
Підручник з української мови для іноземців «Вступний фонетико-комунікативний курс» є складовою частиною навчального комплексу «Україна від «А» до «Я» для студентів І-ІІ курсів медичного факультету англомовної форми навчання, спеціальності 222 «Медицина». Він містить 6 змістових блоків (уроків), які розраховані на 130 годин практичних занять. Цей курс створено на основі провідного принципу навчання нерідної мови активної та цілеспрямованої комунікативності. Увесь мовний матеріал було відібрано з урахуванням його функціонування у тих сферах, що мають практичну спрямованість навчання – навчальній, побутовій, соціокультурній. Авторським колективом були визначені типові ситуації спілкування у цих сферах, виявлені головні комунікативні наміри і потреби студентів – іноземних громадян. На цій основі і був здійснений відбір відповідного мовного лексико-граматичного матеріалу. Вступний фонетичний курс передбачає послідовне практичне ознайомлення іноземних студентів з українською абеткою, її буквами і звуками та їхнім співвідношенням, з головними закономірностями вимови та правилами читання на рівні складів, слів, словосполучень і речень, а також засвоєнню основних інтонаційних моделей (змістовні блоки 1–3). На наступних уроках (змістовних блоках 4–6) практична фонетика починає виступати у якості супровідного аспекту навчання.