Геморагічні синдроми та патологія системи згортання крові. Синдром дисемінованого внутрішньосудинного згортання крові. Основні симптоми та синдроми при анеміях. Загальний клінічний аналіз крові : навч. посіб. для сам. роботи - Сиволап, Віталій Вікторович; Лукашенко, Ланна Віталіївна; Лихасенко, Іветта Валеріївна; Герасько, Марина Петрівна (Запорізький державний медичний університет, 2022)
Навчальна дисципліна «Пропедевтика внутрішньої медицини» передбачає засвоєння студентами опитування і фізикального обстеження хворих, аналіз та узагальнення отриманих результатів, інтерпретацію основних симптомів і синдромів внутрішніх хвороб; лабораторних і інструментальних методів дослідження. У клінічній практиці засвоєння матеріалу інтегрується з такими дисциплінами як нормальною, топографічною й патологічною анатомією, нормальною та патологічною фізіологією та ін. Основними завданнями вивчення дисципліни є навчання методам обстеження хворих, розпізнавання основних клінічних синдромів, будування синдромального діагнозу, основ докторської етики й деонтології. Навчальний посібник має на меті надати сучасну інформацію студенту щодо геморагічних синдроми та патологія системи згортання крові, синдрому дисемінованого внутрішньосудинного згортання крові та основних симптомів та синдромів при анеміях.