Паліативне лікування хворих на розсіяний склероз - Растворов, Олександр Анатолійович (My University, 2022)
Розсіяний склероз (РС) – хронічно-прогресуюче демієлінізуюче захворюванням центральної нервової системи, яке проявляється загостреннями або поступовим погіршенням неврологічної функції, що призводить до інвалідності. Перебіг захворювання варіабельний і непередбачуваний. Основою лікування РС є патогенетична терапія, проте її можливості обмежені. Паліативна допомога, включно з симптоматичною терапією, при РС спрямована на лікування симптомів, психосоціальну підтримку та реабілітацію. Метою паліативної допомоги є покращення якості життя хворого.
Keywords: розсіяний склероз; клінічні прояви; інвалідність; паліативне лікування