Медичний відеоконтент на українських ресурсах: "велика маленька" проблема для іноземного студента, який вивчає українську мову - Даниленко, Людмила Вікторівна (Друкарня ЛНМУ ім. Д. Галицького, 2023)
У дослідженні розглянуто питання розвитку комунікативних навичок іноземних студентів медичного університету шляхом використання на заняттях з української мови професійних відеоматеріалів спеціальної тематики. При аналізі деяких телепрограм, а саме їхнього мовного наповнення, виявлено проблему двомовності – поєднання української та російської мов. Вказано, що таке явище завдає незручностей при виборі відеоконтенту задля освітніх потреб і стає перешкодою іноземцям у здобутті спеціальності. The study examines the issue of developing the communication skills of foreign students of a medical university through the use of professional video materials on special topics in Ukrainian language classes. When analyzing some TV programs, namely their language content, the problem of bilingualism - a combination of Ukrainian and Russian languages – is revealed. The author points out that this phenomenon causes inconvenience when choosing video content for educational purposes and becomes an obstacle for foreigners in obtaining a specialty.
Keywords: українська мова як іноземна; іноземні студенти; медична тематика; відеопродукція; мовні гойдалки; Ukrainian as a foreign language; foreign students; medical topics; video production; language swings