Особенности стуруктуры и психопатогенеза бредовых синдромов у больных шизофренией или сосудистой деменцией - Курило, В. А.; Курило, Віталій Олексійович; Kurilo, V. A. (Харків : [б. в.], 2018)
Проанализированы особенности структуры бредовых синдромов у пациентов с различной нозологической принадлежностью — шизофренией и сосудистой деменцией. Рассмотрены особенности психопатогенеза бредовых синдромов при данных заболеваниях, выделены этапы их развития. Проаналізовано особливості стуктури маячних синдромів у пацієнтів із різною нозологічною приналежністю — шизофренією і судинною деменцією. Розглянуто особливості психопатогенезу маячних синдромів при цих захворюваннях, виділено етапи їх розвитку. The features of the structure of delusional syndromes in patients with different nosological characteristics — schizophrenia and vascular dementia — were analyzed. The features of psychopathogenesis of delusional syndromes in these diseases were featured, their stages were identified.
Особливості стуруктури і псіхопатогенезу маячних синдромів у хворих на шизофренію або судинну деменцію
Peculiarities of the structure and psychopathogenesis of delusional syndromes in patients with schizophrenia or vascular dementia
Keywords: сосудистая деменция; шизофрения; параноидный синдром; парафренный синдром; синдромокинез; судинна деменція; шизофренія; параноїдний синдром; парафренний синдром; синдромокінез; vascular dementia; schizophrenia; paranoid syndrome; paraphrenic syndrome; syndromokinesis