Мережеві християнські видання українського медіапростору: монографія - Козиряцька, Світлана Анатоліївна (Просвіта, 2017)
У виданні розкрито суспільно-історичні передумови поширення засобів Інтернет-комунікації в Україні та комунікативний потенціал релігії в контексті інформаційного суспільства. Визначено роль Інтернету в релігійній комунікації християнських конфесій України й уточнено функції мережевих конфесійних видань. Вивчено представленість українських конфесійних інтернет-ЗМІ у веб-каталогах релігійних інформаційних ресурсів та визначено причини низького рівня їх наповненості. Удосконалено критерії виокремлення мережевих конфесійних ЗМІ з-поміж інших конфесійних ресурсів. З’ясовано структурно-функціональні й типологічні особливості мережевих християнських видань українського медіапростору. За результатами проведеного соціологічного дослідження та із застосуванням методу багатофакторного кластерного аналізу визначено баланс журналістського й конфесійного компонентів у змісті мережевих християнських видань.
Keywords: Мережеві християнські видання; мережеві видання; конфесійні видання; християнські видання