Постнатальное развитие крыс после применения Тиоцетама во время беременности - Волошин, Н. А.; Мазур, И. А.; Григорьева, Е. А.; Беленичев, И. Ф.; Кучеренко, Л. И.; Волошин, Микола Анатолійович; Мазур, Іван Антонович; Григор'єва, Олена Анатоліївна; Бєленічев, Ігор Федорович; Кучеренко, Людмила Іванівна; Voloshyn, N. A.; Mazur, I. A.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Установлено, что введение терапевтических доз Тиоцетама независимо от лекарственной формы не оказывает негативного влияния на показатели постнатального развития потомства: раннюю выживаемость, физическое и психическое развитие, формирование сенсорно-двигательных рефлексов, эмоциональное поведение, константы нейрометаболического обмена, благоприятно воздействует на формирование условного рефлекса пассивного избегания у потомства, характеризующего когнитивные функции ЦНС. Тиоцетам может быть рекомендован для применения в акушерско-гинекологической практике для профилактики перинатальных повреждений центральной нервной системы у плода. Встановлено, що введення терапевтичних доз Тіоцетаму протягом вагітності незалежно від лікарської форми не впливає на показники післянатального розвитку потомства: ранню виживаність, фізичний та психічний розвиток, формування сенсорно-рухових рефлексів, емоційну поведінку, константи нейрометаболічного обміну, сприятливо діє на формування умовного рефлексу пасивного оминання у потомства, що характеризує когнітивні функції ЦНС. Тіоцетам може бути рекомендований для профілактики перинатальних пошкоджень ЦНС у плода. It is determined that introduction of Thiocetam during pregnancy in therapeutic dose notwithstanding on dosage form (tablets or solution for injections) doesn’t infl uence on postnatal development of rats. Thiocetam can be recommended for prophylaxis of perinatal injuries of CNS in fetus.
Післянатальний розвиток щурів після введення Тіоцетаму протягом вагітності
Postnatal development of rats under Thiocetam introduction during pregnancy
Keywords: тиоцетам; условный рефлекс пассивного избегания; постнатальное развитие; тіоцетам; умовний рефлекс пасивного оминання; післянатальний розвиток; thiocetam; postnatal development; conditioned reflex of passive avoidance