Методичний підхід до вивчення будови плаценти щурів у II періоді вагітності - Крашевський, Артем Володимирович (Запорізький національний університет, 2016)
В наш час стає все більш очевидним, що проблеми ембріонального розвитку займають провідне місце в охороні здоров’я дітей. Різноманітні зміни, що відбуваються в організмі матері при стресових ситуаціях та інших екстремальних впливах, викликають відповідні адаптивні зміни в провізорних органах і, відповідно, в дефінітивних тканинах зародка. В численних дослідженнях встановлено, що багато хвороб, які виникають в різні періоди онтогенезу, є результатом порушень, що відбувалися у внутрішньоутробному періоді. Їх діагностика і профілактика неможливі без достатнього знання особливостей структури материнсько-плодових взаємовідносин і фізіології провізорних органів.
Keywords: тези доповідей