До питання про правові та морально-етичні проблеми аборту - Крячко, Д. В.; Воробйов, Владислав Андрійович (My University, 2021)
Ставлення до штучного переривання вагітності в усі часи були різними. Воно залежало від особливостей державного і суспільного ладу, від економічних і соціальних умов життя, від чисельності та щільності населення в країні, від релігійних вірувань [1, с. 28]. Однак проблема абортів була завжди актуальна, і обговорювалася не тільки як медична і соціальна проблеми, а також як морально-етична і правова.