Сучасні підходи до аналізу змагальної діяльності футболістів із застосуванням інноваційних технологій - Дорошенко, І.; Сватьєв, А.; Соболь, Е.; Черненко, Олена Євгенівна; Шаповалова, Ірина Володимирівна; Дорошенко, Едуард Юрійович; Doroshenko, I.; Svatyev, A.; Sobol, E.; Chernenko, O. Ye.; Shapovalova, I. V.; Doroshenko, E. Yu. (My University, 2023)
Мета дослідження – систематизація сучасних методичних підходів до застосування інноваційних технологій аналізу змагальної діяльності футболістів. Матеріал і методи: аналіз та узагальнення даних науково-методичних літературних джерел і мережі «Internet», педагогічні спостереження, аналіз показників змагальної діяльності із застосуванням кардіомоніторів «Polar» і відповідного програмного забезпечення, педагогічний експеримент констатувальної спрямованості, методи математичної статистики. Результати. Проаналізовано змагальну діяльність футболістів МФК «Металург» (Запоріжжя) протягом навчально-тренувальних зборів. З використанням кардіомоніторів «Polar» і відповідного програмного забезпечення зафіксовано та проаналізовано показники обсягу рухових дій, кількості прискорень, рівня фізичного навантаження та реакцій кардіореспіраторної системи на змагальні навантаження у контрольних іграх. The purpose of the study is to systematize modern methodological approaches to the application of innovative technologies for the analysis of the competitive activity of football players. Material and methods: analysis and generalization of data from scientific and methodical literary sources and the «Internet» network, pedagogical observations, analysis of indicators of competitive activity with the use of «Polar» cardiomonitors and the corresponding software, pedagogical experiment of ascertainment orientation, methods of mathematical statistics. Results. The competitive activity of football players of MFC «Metalurg» (Zaporizhzhia) during training sessions was analyzed. With the use of «Polar» cardiomonitors and the corresponding software, indicators of the volume of motor actions, the number of accelerations, the level of physical exertion and the reactions of the cardiorespiratory system to competitive loads in control games were recorded and analyzed.
Modern approaches to the analysis of the competitive activity of football players with the use of innovative technologies
Черненко О. Є.- ORCID: 0000-0003-0578-9859; Шаповалова І. В. - ORCID: 0000-0001-9911-9017; Дорошенко Е. Ю. - ORCID: 0000-0001-7642-531Х.
Keywords: аналіз; підготовленість; змагальна діяльність; футбол; інноваційні технології; analysis; preparedness; competitive activity; football; innovative technologies