Клінічний випадок генералізованої форми вітряної віспи в дорослого імунокомпетентного хворого - Рябоконь, Олена Вячеславівна; Оніщенко, Неллі Вадимівна; Музика, Д. П.; Рябоконь, Е. В.; Онищенко, Н. В.; Музыка, Д. П.; Ryabokon, E. V.; Onishchenko, N. V.; Musika, D. P. (My University, 2016)
У статті проаналізовані літературні дані щодо розвитку генералізованої форми вітряної віспи в дорослих імунокомпетентних хворих, а також наведено власне клінічне спостереження, що дозволило продемонструвати розвиток вкрай тяжкої генералізованої форми вітряної віспи з ураженням легень, печінки, нирок, міокарда в імунокомпетентної людини. Резюме. В статье проанализированы литературные данные, касающиеся развития генерализованной формы ветряной оспы у взрослых иммунокомпетентных больных, а также приведено собственное клиническое наблюдение, которое позволило продемонстрировать развитие крайне тяжелой генерализованной формы ветряной оспы с поражением легких, печени, почек, миокарда у иммунокомпетентного лица. Summary. The article analyzes the published data concerning the development of a generalized form of chickenpox in immunocompetent adult patients, and gives author’s clinical observation demonstrating the development of an extremely severe generalized form of chickenpox with lesion of the lungs, liver, kidneys myocardium in immunocompetent person.
Клинический случай генерализованной формы ветряной оспы у взрослого иммунокомпетентного больного
Clinical case of generalized chickenpox in an adult immunocompetent patient
Keywords: генералізована форма вітряної віспи; генерализованная форма ветряной оспы; generalized chickenpox