Дослідження тенденцій розвитку освітнього простору України в умовах глобалізації - Строгонова, Тетяна Василівна (Запоріжжя : ЗДІА, 2016)
Під глобалізацією прийнято розуміти процеси зближення економік різних країн. В освітній сфері під впливом глобалізаційних процесів формуєтьсяінформаційний простір, в якому відбувається інтенсивний обмін не тільки знаннями і технологіями, а й людськими й фінансовими ресурсами. За даними [1] ємність світового ринку освітніх послуг складає 30-40 млрд. дол, тільки у США навчається близько 1 млн. іноземних студентів.