Інтерактивні методи проведення занять в інтернатурі як складова практично-орієнтованого навчання - Кривенко, Віталій Іванович; Пахомова, Світлана Петрівна; Федорова, Олена Петрівна; Непрядкіна, Ірина Василівна; Kryvenko, V. I.; Pachomova, S. P.; Fedorova, O. P.; Nepryadkina, I. V. (Тернопіль : ТДМУ, 2017)
Для реалізації компетентнісного підходу навчання в інтернатурі на кафедрі використовуються інтерактивні методи навчання. Навчання з внутрішніх хвороб за фахами «Внутрішні хвороби» та «Загальна практика-сімейна-медицина» проводиться у малих групах – 5 – 6 осіб, що сприяє використанню інтерактивних методів. На кафедрі використовуються технічні методики: дистанційне навчання, спілкування в соціальних мережах. Але традиційні практичні та семінарські заняття залишаються основними формами навчання в інтернатурі і існує можливість проводити їх за інтерактивними методиками: клінічний розбір з активною участю всієї групи та дискусією, аналіз клінічних ситуацій, ділові та рольові ігри, майстер-класи, самостійна робота, підготування презентацій, які сприяють індивідуальному навчанню лікаря-інтерна, формують компетенції, розвивають його творчий потенціал, здатність обґрунтовувати свою думку, навички співпраці з колегами, наближають до справжньої практичної діяльності
Interactive methods of training at internship as a part of practice-based learning
Keywords: інтерактивні заняття; післядипломна освіта; інтернатура; практично-орієнтоване навчання; сімейна медицина; терапія