Хромато-мас-спектроскопія настоянки плодів Chaenomeles japonica (Thunb.) Lindl. - Корнієвська, Валентина Григорівна; Макаренко, М. О.; Карпун, Євген Олександрович; Корнієвський, Юрій Іванович (Харків : НФаУ, 2020)
Одним із перспективних джерел одержання препаратів, які володіють антиревматичною, протизапальною, спазмолітичною та знеболюючою дією є недостатньо вивчена рослина хеномелес – Chaenomeles japonica (Thunb.) Lindl,(японська айва) представник родини розових – Rosaceae. Розробка нових лікарських засобів супроводжується з рішенням таких проблем, як вивчення хімічного складу сировини та препарату, уніфікації методів якісного та кількісного аналізу, стандартизації з використанням сучасних інструментальних методів аналізу [1-4]. Мета роботи – за допомогою газорідинної хроматографії визначити компонентний склад настоянки із плодів хеномелесу– Chaenomeles japonica (Thunb.) Lindl.
Keywords: настоянка; плоди хеномелесу; вивчення хімічного складу