Чистота сучасної української мови – запорука духовного розвитку нації - Гейченко, Катерина Іванівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
Для нашої країни актуальною сьогодні є ідея екологізації української мови як державної, тому що високий рівень мовленнєвої культури – головний показник благополучного стану суспільства, так як мова є універсальним та унікальним інструментом виховання особистості, формування ідеології та повноцінного розвитку людини. Саме тому культура мови може і повинна бути осмислена в екологічному аспекті. Мета нашого дослідження – визначити та розглянути фактори, які сприяють зниженню мовленнєвої культури українців, та окреслити можливі шляхи екологізації української мови.