Державна програма боротьби із впливом хімічних токсинів і канцерогенів на здоров'я людини під час війни в Україні - Ковальов, Олексій Олексійович; Зуб, В. О. (My University, 2024)
У 2023 р. на 5-й сесії Міжнародної конференції ICCM5 (International Conference on Chemicals Management) була ухвалена Глобальна рамкова програма «За планету, вільну від шкоди, заподіяної хімічними речовинами та відходами», метою якої є захист довкілля та здоров’я людини від впливу хімічних токсинів. Ця програма з’явилася як відповідь на глобальну проблему планетарного масштабу, що постала перед сучасною людською цивілізацією.