Допплерографические особенности у больных полушарными мозговыми инсультами с интрацеребральными осложнениями в остром периоде - Дарий, В. И.; Никулина, Р. П.; Кузьменко, Л. В.; Dariy, V. I.; Niculina, R. P.; Kuzmenko, L. V.; Дарій, Володимир Іванович (Київ : Медкнига, 2018)
Резюме. У статті наведено результати комп’ютерної томографії та ультразвукової доплерографії обстеження 57 пацієнтів із мозковими півкульовими інсультами (як з ішемічними, так і геморагічними). Було віднайдено кореляцію між даними комп’ютерної томографії та ультразвукової доплерографії на ранній стадії гострого порушення мозкового кровообігу. Пацієнти з дислокацією мають високе систоло-діастолічне відношення на стороні очагу. Abstract 57 patients suffering from ischemic and hemorrage hemispheral stroke were examined for computer-tomografical and transcranial doppler ultrasonography. Correlation was found between the computer-tomografical and transcranial doppler ultrasonography of complicated stroke at the early stage of acute cerebral disorder of brain circulation. Patients with dislocation have a high systolicdyastolic index in the side of the lesion.
Transcranial doppler ultrasonography in patients with intracerebral complicated hemispheral stroke in acute period
Keywords: мозковий інсульт; ускладнення; доплерографія; комп’ютерна томографія; stroke; complications; transcranial doppler ultrasonography; computery-tomography