Стандарти та клінічна оцінка лабораторних досліджень при основних захворюваннях внутрішніх органів - Кривенко, Віталій Іванович; Пахомова, Світлана Петрівна; Качан, Ігор Сергійович; Федорова, Олена Петрівна; Колесник, Михайло Юрійович; Непрядкіна, Ірина Василівна; Гріненко, Тетяна Юріївна (My University, 2014)
Створено посібник зі стандартами лабораторної діагностики, їх клініч-ною оцінкою та лабораторним діагнозом основних внутрішніх хвороб для магістрів-лаборантів. Наведені у посібнику матеріали ґрунтуються на нормативних документах МОЗ України, протоколах та рекомендаціях вітчизняних та міжнародних лікарських товариств щодо діагностики найпоширеніших захворювань внутрішніх органів. Посібник призначений для магістрів-лаборантів за фахом «Лабораторна діагностика», лікарів-лаборантів.
Зміст Доказова медицина. Застосування технологій, що ґрунтуються на доказах, у лабораторній діагностиці Стандарти діагностики та лабораторні методи обстеження при хворобах органів дихання та алергічних хворобах. Клінічна оцінка лабораторних досліджень та обґрунтування лабораторного діагнозу при хворобах органів дихання та алергічних хворобах Стандарти діагностики та лабораторні методи обстеження при хворобах серцево-судинної системи Клінічна оцінка лабораторних досліджень та обґрунтування лабораторного діагнозу при хворобах серцево-судинної системи Стандарти діагностики та лабораторні методи дослідження при хворобах нирок, урологічних захворюваннях та урогенітальних інфекціях Клінічна оцінка лабораторних досліджень та обґрунтування лабораторного діагнозу при урологічних захворюваннях і урогенітальних інфекціях Клінічна оцінка лабораторних досліджень та обґрунтування лабораторного діагнозу при нефрологічних захворюваннях. Стандарти діагностики та лабораторні методи обстеження при ревматологічних хворобах Клінічна оцінка лабораторних досліджень та обґрунтування лабораторного діагнозу при ревматологічних хворобах Стандарти діагностики та лабораторні методи обстеження при хворобах ендокринної системи Клінічна оцінка лабораторних досліджень та обґрунтування лабораторного діагнозу при хворобах ендокринної системи Стандарти діагностики та лабораторні методи обстеження при хворобах органів травлення. Клінічна оцінка лабораторних досліджень та обґрунтування лабораторного діагнозу при хворобах органів травлення. Стандарти лабораторної діагностики та клінічна оцінка лабораторних показників при онкологічних хворобах Стандарти діагностики та лабораторні методи обстеження при хворобах системи крові
Keywords: лабораторна діагностика; клінічна оцінка показників; патологія внутрішніх органів; терапія; стандарти; доказова медицина