Дослідження вітчизняного ринку комплексних вітамінних засобів для вагітних - Ткаченко, Наталя Олександрівна; Григорова, Л. І. (My University, 2021)
Дослідження останніх років з питань репродуктивного здоров’я жінок, свідчать про збільшення частки захворювань, які пов’язані з обміном речовин. Особливу настороженість визиває полівітамінна недостатність, яка в свою чергу призводить до підвищення ризику розвитку різноманітних патологічних процесів. Одним з аспектів низки ускладнень вагітності, пологів, післяпологового та неонатального періодів, які вивчаються провідними вченими багатьох країн, є баланс вітамінів протягом вагітності та грудного вигодовування. Враховуючи, що сучасний перелік засобів, які містять вітаміни та використовуються у терапії й профілактиці авітамінозів у вагітних, досить різноманітний, а також і те, що фармацевтичному ринку (ФР) притаманна нестабільність (періодично проявляються ті чи інших проблемні питання), актуалізуються дослідження його стану та формування інформаційної бази відносно динаміки асортименту, цін, збуту тощо.