Соціальна складова взаємодії фармацевтичних компаній зі спеціалістами системи охорони здоров’я України - Бушуєва, Інна Володимирівна; Борисенко, Н. М. (Харків : НФаУ, 2021)
На сьогодні важко переоцінити значущість етичної поведінки у сфері охорони здоров'я. Спеціалісти в системі охорони здоров’я, приймаюи рішення кожного дня, безпосередньо впливають на якість життя людей. Серед значного різноманіття етичних питань, актуальними для цієї галузі, суттєву роль має взаємодія між спеціалістами охорони здоров’я та фармацевтичними компаніями. Співпраця між ними безумовно необхідна, проте вона не повинна створювати конфлікту інтересів для спеціаліста охорони здоров’я, впливати на об’єктивність його рішень або ставити під сумнів базовий принцип, за яким найвищий пріоритет завжди надається потребам та інтересам головного чинника – пацієнта.
Keywords: тези доповідей