Шляхи оптимізації підготовки лікарів загальної практики - сімейної медицини на додипломному етапі відповідно до Наскрізної програми - Колесник, Юрій Михайлович; Нерянов, Юрій Михайлович; Михайловська, Наталія Сергіївна; Михайловская, Н. С.; Kolesnik, Yu. M.; Neryanov, Yu. M.; Mykhailovska, N. S.; Колесник, Ю. М.; Нерянов, Ю. М. (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Наведено шляхи оптимізації викладання дисципліни «Загальна практика – сімейна медицина» на додипломному етапі у вищих медичних навчальних закладах країни з урахуванням досвіду, котрий набули фахівці Запорізького державного медичного університету. Розглянуто основні аспекти реалізації Наскрізної програми підготовки студентів медичних факультетів вищих навчальних закладів IV рівня акредитації та лікарів-інтернів для осягнення практичних навичок і методик, що необхідні для роботи на посадах лікарів за спеціальністю «Загальна практика – сімейна медицина». Приведены пути оптимизации преподавания дисциплины «Общая практика – семейная медицина» на додипломном этапе в высших медицинских учебных заведениях страны с учетом опыта, приобретенного в Запорожском государственном медицинском университете. Рассмотрены основные аспекты реализации Cквозной программы подготовки студентов медицинских факультетов высших учебных заведений IV уровня аккредитации и врачей-интернов для овладения практическими навыками и методиками, необходимыми для работы на должности врачей по специальности «Общая практика – семейная медицина». This work provides ways of teaching process optimization of discipline «General practice – family medicine» on the undergraduate stage in higher medical educational institutions of Ukraine in view of the experience gained in the Zaporozhye State Medical University. Basic aspects of medical students of IV level of accreditation and interns training program’s implementation for practical skills improvement and learning techniques were discussed.
Пути оптимизации подготовки врачей общей практики – семейной медицины на додипломном этапе в соответствии со Сквозной программой
Ways of optimization of training of doctors of general practice – family medicine at undergraduate stage in accordance with the Рermeating program
Keywords: первинна медико-санітарна допомога; сімейний лікар; додипломна підготовка; шляхи оптимізації; Наскрізна програма; первичная медико-санитарная помощь; семейный врач; додипломная подготовка; пути оптимизации; Сквозная программа; primary healthcare; family doctor; undergraduate training; ways of optimization; seamless program