Формування здорового способу життя у пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями: наукове обґрунтування вдосконалення роботи лікаря загальної практики - Курочка, В. Л.; Kurochka, V. L. (ЗДМУ, 2013)
Сучасна стратегія організації профілактичної допомоги населенню, що страждає на серцево-судинні захворювання, має бути зорієнтованою на первинну ланку системи охорони здоров’я, на встановлення партнерства між лікарями загальної практики і пацієнтами та потребує науково обґрунтованих методик застосування профілактичних програм, що базуються на засадах серцево-судинної епідеміології та доказової медицини. Современная стратегия организации профилактической помощи населению, страдающему сердечно-сосудистыми заболеваниями, должна быть ориентирована на первичное звено системы здравоохранения, на установление партнерства между врачами общей практики и пациентами, требует научно обоснованных методик применения профилактических программ, основанных на принципах сердечно-сосудистой эпидемиологии и доказательной медицины. Modern strategy of disease-prevention service organization for population suffering from cardiovascular diseases must be directed on the primary health care and on the establishment of partnership between general practitioners and patients. It needs scientifi cally grounded methods of use of disease-prevention programs which are based on the grounds of cardiovascular epidemiology and evidence-based medicine.
Формирование здорового образа жизни у пациентов с сердечно-сосудистыми заболеваниями: научное обоснование усовершенствования работы врача общей практики
Promoting of healthy life-style in patients with cardiovascular diseases: scientifi c grounding of general practitioners work improvement
Keywords: здоровий спосіб життя; серцево-судинні захворювання; лікар загальної практики; пацієнти; здоровый образ жизни; сердечно-сосудистые заболевания; врач общей практики; пациенты; healthy life-style; cardiovascular diseases; general practitioner; patients